ARNAKKE VINIMPORT
FRI FRAGT OVER 999 KR.

Quinta Da Basilia

Quinta Da Basilia

Quinta da Basilia ligger i hjertet af Duoro dalen, nærmere bestemt på højre bred af Duoro floden midt imellem Régua og Pinhão, nær landsbyen Gouvinhas.

Vingården ligger på en af de gode lokationer i Duoro, og den er drevet af familien Lebres i mere end et halvt århundrede. Vingården er et familieprojekt, og familiens fokus ligger på udvikling og produktion af vine af høj kvalitet.

Quinta da Basilia har ca. 30 hektar vinmarker, nogle ligger mod øst, andre mod syd og enkelte mod nord. Vinmarkerne ligger på skråninger med en højdeforskel fra top til bund på 300-350 meter.

Alle vinmarkerne er klassificeret “A” (den fornemmeste klassificering i Douro regionen), og stokkene er mellem 40 og 100 år gamle.

Druesorterne på vinmarkerne fordeler sig som følger:

Touriga Nacional (25%), Touriga Franca (25%), Tinta Roriz (20%), Tinta Barroca (7%), Sousão (10%), Tinto Cão, Tinta Amarela, Tinta Francisca og andre (3%), og endelig de meget gamle vinstokke (‘Very old vines‘) med et mix af druesorter (10%).

Jordbund

Jordbunden i vinmarkerne er grov og stenet, og minder meget om den skiferholdige jordbund man også finder i Priorat. På engelsk kalder man jordbunden ‘schist’. ‘Schist’ har blandt andet den egenskab, at den sikrer en rimelig jævn temperatur over døgnet, og dermed en god modning af druerne. ‘Schist’ tilføjer også mineraler til vinene, hvilket er med til at gøre dem endnu mere interessante.

Vingårdens gamle vinstokke ‘The very old vines’ er spredt på flere terrasser på bakkesiderne, som er understøttet af massive stenmure for ikke at skride. De gamle terrasser blev beplantet med mange forskellige druetyper, som alle giver et lavt men kvalitativt udbytte på mellem 0,3-0,5 kg druer pr. vinstok.

Vinmarker med sådanne karakterer giver vine med kompleksitet, differentiering og identitet. Hos Quinta Da Basilia arbejder man ud fra, at vinene skal udtrykke det terroir de kommer fra, hvilket gør dem unikke og uforlignelige.

Vinene

Hos Quinta Da Basilia er vinproduktionen centreret omkring personlighed, karakter, terroir, passion, følelser, mennesker og livet.

Man stiler efter at lave elegante og velafbalancerede vine, som går i et med vintønderne. Derfor har man valgt at bruge franske egetræsfade til lagring af vinene.

Som de siger: “We are looking for fine, fresh, seductive and harmonious wines, which impress by the quality of the fruit, the smoothness of the texture, the long aftertaste and the great aging potential. We want to make wines that will age gracefully and gain a bouquet instead of just keeping fruit.”

Quinta Da Basilia har over de sidste år investeret kraftigt for at optimere produktionen så man kan lave vine af endnu højere kvalitet, som f.eks. Quinta Da Basilia Tinto Red (bronzemedalje i ‘The International Wine Challenge 2012’), Quinta da Basilia Old Vines Premium (Sølvmedalje i ‘Concours Mondial de Bruxelles 2012’ og Commended medalje i ‘The International Wine Challenge 2012’) og Quinta da Basilia Old Vines Super Premium, som kun produceres i årgange med udsøgt høj kvalitet af høstudbyttet.

Familien Lebres har designet deres vinprojekt mod vinmarkedets mellemhøje og høje segment. Næste fase i projektet er, at man vil producere topkvalitet portvine, Late Bottled Vintage og Vintage Port.

Vingårdens vine bliver jævnligt testsmagt og vurderet, og man finder referencer hos flere anerkendte eksperter i den udenlandske vinbranche som f.eks. Decanter Magazine, hvor smagepanelet kom med gode anbefalinger, samt hos Wine Advocate hvor nogle vine scorede over 91 points.

Duoro regionen

Douro regionen er den ældste afgrænsede vinregion i verden. Det blev den tilbage i 1756 af Marquis de Pombal for at sikre en ensartet kvalitet og ægthed af regionens vine.

Douro regionen breder sig over et område på ca. 250.000 hektar, hvoraf de ca. 45.000 hektar er dækket af vinmarker. Regionen ligger i læ af Marão og Montemuro bjergene, som beskytter den mod Atlanterhavets vinde. Bjergene har generelt set stor indflydelse på regionens klima, som er karakteriseret ved kolde vintre og varme somre.

Geografisk ligger Douro regionen i den nordlige del af Portugal, inde i landet. Den regnes for at være den ældste kontrollerede vinregion i verden. Dette faktum sammenholdt med landskabets unikke karakter, var startskuddet til at man i 1998 påbegyndte undersøgelsen af at indskrive regionen som ‘evolved continuing cultural landscape’ i UNESCO’s Verdensarvsliste (‘World Heritage Sites’). Læs mere her.

Bonusinfo:
Douro regionen består reelt af tre sub-regioner: 1) Lower Corgo (Baixo Corgo), 2) Upper Corgo (Cima Corgo) og 3) Upper Douro (Alto Douro). Quinta da Basilia ligger i Cima Corgo sub-regionen.

Vine fra Quinta Da Basilia

Shopping cart

0
image/svg+xml

Du har ingen produkter i kurven.

Continue Shopping

Tilmeld nyhedsbrev

Vær først med de seneste nyheder!