Beskrivelse
Om Crescendo
Crescendo 2018 er et rigtig flot eksemplar på en toscansk Sangiovese! Vinen er lavet på 100% Sangiovese i kombination med brug af træfade.
Som de har for vane hos MonteRosola, så er druerne håndhøstede. Det gælder også for denne vin. Både ved høsten, men også i den efterfølgende vinificering, har druerne været igennem en skarp kontrol, så kun de bedste af de bedste ender i vinen.
Fra sorteringsbordet bliver druerne ved tyngdekraften ledt ned i betonbeholdere, hvor de i tre uger gennemgår gæringsprocessen og maceration. Det giver vinen struktur og karakter, og gør tanninerne runde og bløde.
Herefter gennemgår vinen den malolaktiske gæring, for til sidst at lagre 15 måneder i franske egetræsfade.
Når du møder Crescendo i glasset, ser du en vin med en dyb ‘ruby’ rød farve. I næsen viser sig kirsebær, tørrede urter, vanilje, krydderier, sort te og ristede mandler. Vinen er i flot balance med høj intensitet og lang eftersmag.
Kan du holde fingrene fra den, kan vinen ligge i mange år. Crescendo 2018 har et stort lagringspotentiale, og vil kun blive endnu bedre med årene.
Hvad siger anmelderne?
Crescendo 2018 har været på besøg hos anmelderne, og de roser vinen til skyerne. Læs herunder hvad de siger.
“Very well handled oak maturation has mellowed this out, creating a complex, polished and savoury wine. The red cherries of Sangiovese are there with darker blackberry fruits, but it opens up to earthy mushrooms, venison, herbs, walnut and new leather flavours.
Crescendo 2018 is medium-bodied, but I’m surprised when I look at the label to find it’s 15% alcohol. It carries it very well, however, with a long finish dominated by savouriness.” – Decanter, 94 points
“Red cherries on this wine, and wet leather. Tighter, more sinewy and more herbal than the Mastio. Savoury, roasted mushrooms and beef notes. Lovely earthy, dry tannins. I’d love a ragu with this. The 15% alcohol is remarkably balanced!” – Jancis Robinson
“Hvilken lækker næse. Brombær, sorte sten, oliven og tobak. En stor vin, med meget på hjerte. Velintegreret tannin og fadet får heller ikke lov til at bestemme. Det er mørk udviklet sangiovese frugt, på fineste vis. Den viser god dybde og typiske fadlagret noter med tobak og tørret frugt” – Frederik Kreutzer, 93 points
“The Best Italian Red Wine For Your Summer Barbecue” – Forbes
Læs mere
Se hvad Vivino’s brugere synes om vinen
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.