Cullen Wines

Hvad ikke ret mange ved om Cullen-familien er, at familiens vinhistorie går helt tilbage til 1880’erne. På det tidspunkt købte Kevin Cullen’s bedstefar, Ephraim Mayo Clarke (1846 – 1921), en lille forretning inklusiv et stykke jord i Bunbury, Western Australia, hvor han åbnede en butik og grundlagde en vingård.

Små 100 år senere, i 1965, gik Kevin John og Diana Madeline og funderede over, hvordan de kunne bruge deres jorde på alternative måder. I samråd med Dr. John Gladstone besluttede de at plante vinstokke, da jorden var ideel til dette.

Det var starten på Cullen Wines, som vi kender det i dag, og med hjælp fra venner og kolleger blev de første vinstokke plantet året efter.

Det gik dog ikke værre eller bedre end at vinstokkene kort efter ved en fejl blev sprayet med gift, og trukket op af jorden. Dette skete alt imens Kevin John og Diana Madeline var bortrejst.

I 1971 gjorde Kevin og Diana et forsøg mere og plantede igen vinstokke i Wilyabrup. Det blev gjort på vinmarken Cullen Vineyard, som er i brug den dag i dag.

I 1995 blev den tilstødende vinmark, Mangan Vineyard, etableret og man påbegyndte samtidig konverteringen til biodynamisk produktion. Druer fra begge vinmarker bruges eksklusivt til Cullen vine hvert år.

Cullen Wines’ dedikerede arbejde i vinmarken og i vineriet har over årene kastet mange flotte anmeldelser af sig.

Cullen Wines, der er forpligtet til biodynamisk vinproduktion, har udviklet sig til en ikonisk vingård, der altid har været fokuseret på kvalitet, integritet og bæredygtighed på alle niveauer i virksomheden.

Udvalgte Cullen Wines anerkendelser

Vine fra Cullen Wines