Mastio er lavet på 100% Sangiovese uden brug af træfade, og som de har for vane hos MonteRosola, så er druerne håndhøstede. Det gælder også for denne vin. Både ved høsten, men også efterfølgende har druerne været igennem en skarp kontrol, så kun de bedste ender i vinen.
Fra sorteringsbordet bliver druerne ved tyngdekraften ledt ned i betonbeholdere, hvor de i løbet af tre uger gennemgår gæringsprocessen og maceration. Det giver vinen struktur og karakter, og gør tanninerne runde og bløde.
Herefter gennemgår vinen den malolaktiske gæring, for til sidst at lagre i betonbeholdere.
Når du møder Mastio 2021, ser du en vin med en flot rød farve, ruby, og elementer af modne frugter med en snert af røde kirsebær, jordbær, mandler og grønne urter. Vinen er i flot balance med høj intensitet og lang eftersmag.
Flotte anmeldelser
Mastio har været på besøg hos anmelderne, og både Decanter og Jancis Robinson lovpriser vinen for sit flotte væsen.
90 points / Decanter
“Deep in colour with drying, polished tannins on the palate joined by crunchy red fruits followed by black currants, prune, pine, forest floor and a slight florality – quite a powerhouse for Sangiovese. The wine is getting closer, minus the acidity and tannin, to young Nebbiolo in terms of flavour profile than to the Sangioveses of the Chanti communes.” – Decanter
“Gorgeous nose! Black cherries and wet tar and fresh, homemade strawberry jam. Glossy, glistening dark-berried fruit with a lovely wild, briary flavour and a touch of bramble leafiness. Minty lift and freshness. Lovely balance. Lip-smacking finish.” – Jancis Robinson
89 points (årgang 2018) / Frederik Kreutzer
“Ren sangiovese og en rigtig lille charmetrold i glasset. Druerne sorteres flere gange inden de kommer i gæringstanken, hvor gæringen foregår over tre uger. Vinen ligger på tanken, indtil aftapning. Saftig og rød i frugten, har rigtig godt af at blive kølet lidt så den står mere frisk med sine lidt voldsomme 14,5 %. Den udvikler sig fint og der kommer en dejlig urtet tone, som tørret basilikum. En virkelig lækker vin. 89 point.” – Frederik Kreutzer





