ARNAKKE VINIMPORT
FRI FRAGT OVER 999 KR.

MonteRosola

MonteRosola

I hjertet af Toscana, omringet af de fineste vinregioner, ligger Tenuta MonteRosola i udkanten af den historiske by Volterra. MonteRosola producerer vine af høj kvalitet, som på flotteste vis karakteriserer vine fra dette område.

Vingården ligger højt på en bakketop med udsigt over Volterra. Der er bare 50 km til Bolgheri på Italiens østkyst og 30 km til Chianti’s berømte bakker nordpå, så der er noget, at leve op til.

Ejerne af MonteRosola er meget ambitiøse omkring vingården og deres vine, og for ikke at stå i skyggen af de berømte og verdenskendte naboer. har man ansat nogle af de dygtigste folk i branchen, samt hyret en af verdens bedste ønologer til at stå for vinproduktionen.

MonteRosola

Folkene bag

Det ligger helt fast, at kvaliteten af vinene er vingårdens absolut vigtigste fokus, og får at opnå den ønskede høje kvalitet, begynder planlægningen lang tid før vinstokkene overhovedet er sat i jorden. Filosofien går i al sin enkelthed ud på nænsom pleje og pasning af markerne og vinstokkene, for dermed at sikre optimale forhold for druerne.

Arbejdet i vineriet ledes af winemaker Michele Senesi. Michele er ekstremt passioneret omkring alle dele i processen at fremstille vine af utrolig høj kvalitet. Da en meget stor del af en vins kvalitet stammer fra terroiret, har Michele allieret sig med viticulturist Stefano Dini, som er garant for, at den høje kvalitet også er til stede i vinmarken.

Til at samle enderne og sikre at et plus et giver tre, har man hyret en af verdens berømteste ønologer, Alberto Antonini, til at supervisere det fornemme arbejde, som Michele og Stefano og team gør. Alberto har tidligere arbejdet for nogle af Italien’s verdenskendte vinhuse, Antinori og Frescobaldi, og har der været med til at producere vine fra allerøverste skuffe.

MonteRosola

Thomaeus familien

I 2013 blev Monterosola købt af Thomaeus familien fra Sverige. Efter købet har familien lagt store planer for sine ambitioner og forvandlet vingården til en af områdets mest moderne og innovative af slagsen.

Bevæggrundene for familiens køb af vingården, er en livslang passion for Italien og specielt for italienske vine. Familien har over årene rejst Italien tyndt for at udforske den italienske kultur, det italienske køkken og de italienske vine. Det stod ganske hurtigt klart, at Toscana var favoritregionen med Brunello di Montalcino som den helt store favorit.

“Det var en smuk forårsdag den første gang vi besøgte Monterosola, og vi forelskede os øjeblikkeligt. Alt var i skønneste orden, og medarbejderne var utroligt dygtige og venlige. Vinene var tilmed af meget høj kvalitet, og vi så en unik mulighed for at lave noget rigtig godt”, fortæller Åsa.

Familien Thomaeus består af Bengt og Ewa, samt deres tre børn, som alle arbejder i familievirksomheden Exoro Capital i Stockholm. Udover deres store erfaring med international business og økonomi, er alle uddannet sommelierer, hvilket passer perfekt i arbejdet med vingården.

Det siger pressen

Vinanmeldere og journalister fra forskellige steder i verden, er blevet introduceret til vinene fra MonteRosola og vingårdens historie. Det er absolut flotte ord og beskrivelser, der er kommet ud af det. Læs mere herunder, hvor der linkes til artiklerne.

Vine fra MonteRosola

Shopping cart

0
image/svg+xml

Du har ingen produkter i kurven.

Continue Shopping

Tilmeld nyhedsbrev

Vær først med de seneste nyheder!