Shiraz er den største rødvinsdrue i Australien, og i McLaren Vale laver de nogle rigtig flotte eksemplarer. Vores kandidat, Little Road Shiraz fra Richard Hamilton, er ingen undtagelse, hvilket flere af vores kunder har måttet sande (på den gode måde).
Når man stikker næsen i glasset, møder man mørke blommer og et hint af sort peber. Egetræsfadene tilføjer et ekstra lag af cedertræ.
I munden fornemmes de samme aromaer, som man møder i næsen. Fornemmelsen hænger ved pænt længe, og vinens struktur tegner en fyldig vin med fine balancerede tanniner.
Spørger man winemaker, hvad målet med Little Road Shiraz er, lyder svaret ‘en vin båret af frugten og med en tæt struktur og fyldig krop’.
Druerne til Little Road Shiraz er dyrket på Richard Hamilton’s egne vinmarker beliggende mellem McLaren Vale og Willunga. Efter gæring på drueskallerne, blev druerne presset og fulgt af gæring i fade.
Inden den sidste tid i egetræsfade, gennemgik vinen malolaktisk gæring samt ‘re-work’.
Little Road Shiraz kan nydes med det samme, men har saft og kraft til at ligge yderligere 7-10 i kælderen.
Når du åbner en flaske Little Road Shiraz, kan den med fordel nydes sammen med en god pebersteak, eller en fyldig vegetarret. Den går også perfekt til pasta.
Læs mere



