Plantadeta 2014

DKK 169,00

Druer: Grenache, Carignan

På lager

Beskrivelse

Plantadeta 2014

Årgang: 2014
Kategori: Rødvin
Druer: Grenache, Carignan
Lagring: 12 måneder i franske egetræsfade
Alkoholprocent: 15%
Producent: Celler Sabaté
Region: Priorat
Oprindelsesland: Spanien

Vingårdens hjemmeside

TASTING NOTES

Denne vin er mørk og rød i farven. Den fremtræder med en syrlighed, som bliver mere afrundet efter lidt tid i glasset. Den har en tilpas fyldig krop, så den kan nydes til den gode bøf. Vinen kan drikkes nu, men må også gerne ligge lidt.

Dark red colour, intense with tearing intense. Balsam and spices aromas (vanilla, cinnamon) where the fruit highlights at the end. Smooth and pleasant in palate,  evolution and final of mouth are intense, quite pleasant.

Om Celler Sabaté

Celler Sabaté ligger i bydelen Priorat i den smukke landsby La Vilella Baixa i Catalonien (Spanien). Vingården er omfattet af Priorat-kvalitetsbetegnelsen, D.O.Q Priorat, der er berømt i hele verden for at opnå vin af god kvalitet og personlighed. Dette skyldes i udstrakt grad de specielle klimaforhold med mange solrige dage og kun få regnfulde.

Vingården er familieejet, og blev grundlagt i 1910. Efter tre generationer benytter man stadig samme formel som de tidligere generationer, og vinene fremstilles efter samme  traditioner. Druerne brugt til vinene fra Celler Sabaté, stammer udelukkende fra egne vinmarker og fra egen høst.

Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle, med Grenache som den dominerende druesort. Druerne Carignan og Cabernet Sauvignon anvendes dog også i vinene.

PLANTADETA som bruges i flere af vinenes navne, er Celler Sabatés registrerede varemærke, og det er også navnet på deres vigtigste vinmark. Grunden til, at man bruger PLANTADETA som en del af vinenes navne er, at skabe et link mellem vinene og det område, hvor druerne dyrkes.

Druehøsten foretages så forsigtigt og omhyggeligt som muligt, så druerne forbliver hele, sunde og med de bedste betingelser for gæring. Efter gæringen lagres vinene i franske og ungarske egetræfade.

Hele fremstillingsprocessen sikrer en fremragende kvalitet af vin fra D.O.Q Priorat, som har opnået høje anerkendelser hos diverse instanser og publikationer i vinbranchen.

Detaljerne

Yderligere information

Vægt 1.3 kg
Type

Land

Region

Producent

Volumen

75 cl

Drue

,